Zangeres Do op Sterren Stage bij Tumorimmunologie

Zangeres Do bezocht deze maand de afdeling Tumor Immunologie voor het programma Vraag Vandaag. Ze liep er een ochtend Sterren Stage bij prof. dr. Carl Figdor en PhD-student Mark Gorris die haar leerden over immuuntherapie bij huidkanker. Vanaf vanavond is de uitzending te zien op de Facebook-pagina en website van KWF.

Do kreeg van Carl Figdor uitleg over tumorimmunologie in relatie tot huidkanker. Mark Gorris ging met Do in het lab aan de slag. Ze leerde er alles over melanomen (huidtumoren) en immuuncellen en hoe je deze tumoren en cellen onder de microscoop en op het beeldscherm kunt bestuderen.

‘We onderzoeken welke type immuuncellen zich in de tumor bevinden’, vertelde Mark tijdens het bezoek. ‘Er zijn bijvoorbeeld killers die de tumor heel erg krachtig aanvallen, er zijn immuuncellen die hierin meehelpen, dat zijn een soort cheerleaders. Maar er zijn ook immuuncellen die juist tegenwerken in het aanvallen van de tumor. We willen precies weten wat al die immuuncellen doen en hoe beïnvloeding hiervan kan zorgen voor een betere behandeling.’

Vanaf donderdag 21 juni is de uitzending te zien op de Facebook-pagina van KWF Kankerbestrijding en kwf.nl.